Förfest hos bb

Nu drar jag på förfest hon Berglund/Bengtsson. Kommer nog hem sent så vänta inte uppe. Höär av mig i morron om vad vi gjorde.

Bless


Bon Nuit

Nu är det sent och dax för nattens skönhetssömn, inte för att jag kan bli mycke snyggare men ändå :P
Jag har suttit framför ratten i nåra timmar för att skutsa Anton fram ocg tillbak för att titta på nån epa. Så nu är mina ögon rätt trötta. I morron är det valborg och har jag endast två lektioner och sen en tre timmars vandring ensam på stan, sätter mig kanske i solen och läser min Harliqinbok eller nått. Sen är det en riktig festkväll som väntar med moster och hennes familj.

Men nu ska jag krypa ner med Kim och de andra. God Natt!!



Bless

Kändisspaning med Simon och Johan

Jag och Lovisa hade precis tagit farväl av våran kära vän Terese och stod nu och väntar på Simon vid blå ängeln, och vem går inte förbi mitt i allt?? Jo självaste Johan Glans!! Jag kunde inte tro mina ögon. Hade jag haft kameran uppe hade jag tagit kort, jag är inte direkt någon som blir helt till mig av kändisar men I löw him asså. För dom som inte tror mig så är det bara att kolla upp på ticnet.se han skulle vara i lule idag så de så.

Han har skämtat mycket om vad folk har sagt när de sett han i verkliga livet, va kort du är i verkligheten. Men inte var han så kort, där emot var han väldigt solbränd med sina ljusa ögonbryn. Men de väl varmt i fjollträsk antar jag.

Simon missa han precis, vi försökte hitta igen han men han var som bortblåst.


 

Helt rätt



Köpte en riktigt snygg klänning på Gina för ett tag sen med endast en ärm, och se nu, de är ju på modet i vår. Jag är kanske en stilikon??

Bless

Sakta jag går genom stan

Sitter på min sista lektion för dagen. Efter skolan ska jag och brudarna dra ut på stan. Prova lite balkläningar och bara glassa i solen. Vill inte åka hem med två bussen på grund av obehagliga personer.

Min bror kommer hem från Jutis idag så nu är friden hemma över och jag går tillbaka till att lyssna poå gitarrspelande hela dagarna. Men lite trevligt är det oxå, jag vart lite sugen på pizza så nu kan jag försöka få han att köpa den åt mig, jag har miona knep.

Nu måste jag fortsätta men den datoriserade mönsterkontruktionen (vilka ord vi har på utbildningen). 

Bless  

Blåljus och ilska

Imorse när jag klev av bussen på norra hamn susa två ambulanser förbi med fullt blåljus och så när jag kommer till smedjan där jag vanligtvis möter Lovisa stod dom där och tydligen väntade på en buss med en sjukling i. De kom buss efter buss men inget hände. Det kan ju vara lite konstigt att de använder blåljus och sirener när de sen bara ska stå och vänta. Bussen kom och de tog hand om någon som låg på de bakersta sätena, så allvarligt kan de ju inte ha varit ändå om ambulanspersonalen kan stå och vänta på att bussen ska ta sin vanliga rutt och sina stopp. 



Håller på att tenta av engelska B kursen under våren och fick höra på villovägar att klassen vi går i redan har hunnit göra massa nationella prov utan oss så vi bestämde oss för att leta upp läraren under hålet, och jag kan säga att de vart en riktig promenad, huset hon jobbar i har typ 7 våningar och femtielva trappor men efter mycke om och men så hittade vi dit, hon hade precis tänkt på oss. Vi kom fram till att jag och Sara ska göra de skriftliga på måndag och att uppgifterna ska vara klara till den 15 maj. Lite stressigt men då slipper jag oroamig för engelskan mer.

Var hos frisörerna idag för att kolla frisyr till modevisningen om nåra veckor. Jag ska få busiga lockar, helt underbart!!! Mycke bättre än förra året när jag fick göra om frisyren hela tiden. de e treorna som får den äran i år så jag har stor förväntningar.

När jag kom hem väntade ett kuvert på mig i brevlådan, från tandläkaren och min tid som blev inställd igår har flyttats till 24 JUNI!!! Jag blir så less asså. Jag jag gå med traskiga tänder till slutet av juni?? Ids inte bry mig.

Nu är Terese på modellcasting på stadshotellet. Hoppas hon kommer med. Hade gärna följt om jag orka men den här dagen har varit väldigt lång.
Lycka till sweetie!!

Nu tänkte jag äta lite mat och sen kanske ta en lite prommenix med mor min.

Bless

De är inte rätt

Jag hade tagit ledigt idag för att tandläkaren gå till tandläkaren, de fanns inte tid förens i slutet på maj så de tyckte att om jag kunde så kunde jag ta ledigt. Tyvärr så var detaa en akuttid så för nåra timmar sen ringde dem och sa att de var tvugna att ställa in min tid. Jag kan säga att jag är rätt så irriterad. Trotta att jag bara hade en lektion idag så kunde jag stanna och sy efter skolan men i stället så sitter jag hemma helt i onödan.
Det står på lappen man får från tandvården att återbud senare än 24 timmar debiteras. Men när dom ställer in så händer inget alls. Jag e så less de har nu förstört en hel dag för mig. Västen måste vara klar till modevisningen om bara nåra veckor och det hade varit bras om jag fått sy nåra timmar idag när salen är ledig.
Nu kommer jag få vänta hur länge som helst för att få tanden lagad.

Det är bara inte riktigt rätt enligt mig.


27 April: Skriv för att spara nuet

Att skriva kan vara en andlg övning. Att skriva kan hjälpa oss att koncentrera oss, att lyssna in vad som rör sig djupast i hjärtat, att ge tanken klarhet, att reda ut vilsna känslor, att reflektera över erfarenheter, att konstnärligt uttrycka vårat liv och att lagra viktiga händelser i minnet. Att skriva kan också vara bra för andra, för dem som får läsa det vi skriver.

Ganska ofta kan en påfrestande, krävande och frustrerande dag "räddas" genom att man skriver om den. Genom att skriva kan man hålla fast det som skett och bättre integrera det i livsvandringen. Då kan skrivandet rädda livet åt oss och ibland också åt andra.

Soliga dagar

Fick helg tidigt i fredags och det har varit över 15 grader sen dess dynget om. Satt ute och sola igår men tror inte att det kom nån bränna.

Igår vart det en slapp dag med lite filmer och lite städning. Idag var jag i kyrkan på ungdomsgudstjänst med moster och hennes söner. Det var en bra gudstjänst, innehållsrik men inte för lång. Efter gudstjänsten tog vi lite kyrkkaffe och sen såg på en helt unbelivable film. Med en kille som under stor del av sin medverkan går omkring med bar överkropp. Filmen handlade om fotboll oxå, min favvo sport. Och ser man denna film kan man förstå vad som är tjusningen med sporten. Vart nästan lite sugen på att ta med bollen ut och köra lite men kom på att jag inte har någon att spela mot och då ser de bara dumt ut att springa omkring själv.

Jag har varit riktigt hurtig i dag faktiskt. För de mesta har jag varit ute och joggat, promenerat eller annan aktivitet. Och de va riktigt skönt.

Nu ska jag se filmen som går på trean. Vi får höras.

Bless

Crazy thursday

Har lagt mig i sängen efter en hård dag i skolan. Vanlligtvis slutar torsdagen runt 11, idag fick jag gå 3 timmar längre. Med ingen rast ingen vila.
Vi hade näligen temadag idag "Sommaräng". Vi blev indelade i grupper där nåra från varje klass var med, inte som vi trodde att vi skule få vara enbart med vår klass. Jag hade föredragit de andra alternativet. Men nu är det som det är, lärarna bestämde detta för att vi skulle lära känna ettorna men inte lärde jag känna nån inte. 

Men lite tur medförde denna dag, jag fick en blomma av Terese som hon gjort alldeles själv med sina bara händer. Och sen hyyade hon ett par jeans som nu blivit shorts, skitasnygga jag tog dom mohhahah.

Snart kommer mor min hem och jag tror att hon ska koka palt ikväll, mumms mumms va gott.

Det kommer bli en rätt tidig kväll för mig nu eftersom tv.tablån inte är på min sida just på torsdagar. Men jag säger bye för denna gång och så får vi höras som Tessan brukar säga :D

Bless


Slut på de härliga men snart tillbak

Nu är det söndag, vilket betyder att skolan börjar om imorron. Men jag låg och tänkte lite innan jag klev upp. Nästa vecka är vi lediga fredagen och sen bara nåra veckor till kristihimmelsfärd och sen bara nåra veckor till avslutningen. Så snart e de sommarlov :DD

Nu ska jag gå och äta frukost, hör kanske av mig senare,

Bless

Nu är det nog

Som jag nämnt tidigare så har jag lite problem med magen. Så jag avstod att åka med Julia hem i måndags för att gå till läkaren. Så igår fick jag en tid. Det var den bästa läkaren jag haft.  Hon var dansk så det är bra att jag ser på unga mödrar.

Hon frågade mig en massa frågor och sen undersökte hon mig, tryckte på magen, kolla andningen och hjärtat. Sen fick jag sitta och vänta på att ta prover. Jag är jätterädd för nålar. Hon stack mig i fingret och det kändes som om de gick hål rakt igenom hela handen. Sen fick jag pissa i en burk, lite knasigt:P förstår int riktigt varför men men...

Proverna var normala och hon kom fram till att jag lider av stress. Jag måste lära mig att slappna av och kunna somna på nätterna.  När jag tänker efter så har jag många av de syntom man lätt får vid stress. Så jag kanske går in i väggen snart?? Hoppas inte det.

Nu ska jag gå och titta på några avsnitt av lustgården och sen lyssna på avslappningsmusik.

Bless

Igen igen

HAr haft lite fullt upp med skolarbeten, sjukdomar och kusiner på sista tiden så de har varit lite torkvarning.
Nu har jag bara en analys och ett indien arbete kvar.
Har varit sjuk de mesta av den här veckan, vaknade i måndax och och mådde jättekonstigt. Jag hade feber, andningssvårigheter, magont och huvudvärk och detta gick bara inte över. Fick vara hemma både måndag och tisdag från skolan. I onsdags var jag så dålig så jag trodde jag skulle dö. Jag hade en riktigt nära döden upplevelse. Jag steg upp vid 12 eftersom jag sovit dåligt under natten. Skulle gå på toa som man gr på morron, och allt snurra till, jag höll på att falla ihop, jag stapplade till köket där jag nästan slog i vasken när jag skulle fixa vatten, sen börja jag må jätte illa. Tog vattnet mot toan men alt jag hann till var en hink som jag ställt precis utanför toadörrren dagen före. Jag föll ihop på alla fyra och världen fortsatte och snurra, jag kände att jag var på väg att spy flera gånger. Detta gick över efter kanske en kvart. Jag vart jätterädd, tänk om jag fallit och slagit huvet i nått och tuppa av. Ingen hade hitat mig förns vid halv 7 tidigast. Efter detta gick jag tillbaka till sängen och låg där stilla tills världen blev stilla igen. Vid 5 tiden tänkte jag gå och ta mig lite mat och då hände samma sak igen. Jag ringde mamma och nästan grät i telefon, hon tog firmabilen hem så fort hon kunde. När hon kom så var allt bra igen. jag vill aldrig vara med om något sådant igen tack.

Jag skulle kunna skriva så otroligt mycke mer men orkar inte för tillfället så de blir nån annan dag.

Bless

4 April

Idag tog jag en riktig sovmorron. Sen såg jag på en film, den hade typ ingen handling men var bra i allafall. Sen vart de lite tv tittande.
Åt surströmming oxå och gjorde en kladdkaka till BB. Sen såg jag ytterligare en film, har sett rätt mycke film på senaste tiden, de får mig att slappna av.
Bakade matmuffins igår, de var goda nybakade men sen vart de torra.



Jag har börja plugga lite inför provet på måndag oxå men borde ha gjort de lite tidigare kanske.
Nu ska jag och köra lite grann. Hoppas man inte krockar nu bara.

Bless

4 April: Betydelsen av att ta emot

Att ta emot är ofta svårare än att ge. Att ge är betydelsefullt: Att ge kunskap, hopp, mod, råd, stöd, pengar och, främst av allt dig själv. Utan givande finns ingen sann gemenskap. 

Men att ta emot är lika viktigt, för genom att ta emot visar vi givarna att de har gåvor att ge. När vi säger: "Tack, du har gett mig hopp. Tack, du har gett mig orsak till att leva. Tack, du har gjort så min dröm blir verklighet", gör vi givarna medvetna om vilka märkliga och värdefulla gåvor de gett. Ibland är det bara i blicken hos mottagarna märer sina gåvor.

3 April: Att ge och ta emot med värdighet

"Ingen är så fattig att han eller hon inte har något att ge, och ingen är så rik att han eller hon inte har något att ta emot". Dessa ord av påven Johannes Paulus II ger en klar inriktning åt alla dom som vill arbeta för freden. Ingen fred är tänkbar så länge världen förblir indelad i två grupper:  de som ger och de som tar emot. Sann männsklig värdighet finns i givandet såväl som i mottagandet. Detta gäller inte bara för individer utan även för nationer,kulturer och religiösa samfund.

En äkta fredsvision ger en ständig ömsesidighet mellan givnade och tagande.Låt oss aldrig ge något utan att fråga vad vi tar emot från dem som vi ger till, och låt oss aldrig ta emot något utan att fråga oss vad vi har att ge till dom vi fått från.

2 April

Idag är det torsdag, dagen jag brukar ha fått helg. Men inte idag. Jag har en ynka lektion imorron. Sitter i bussen längre äv vad lektionen varar. Men något bra fick jag oxå veta idag. Nästa torsdag har vi inga lektioner. Det betyder att jag får påsklov redan på tisdag :D. Så då gör det inte så mycke att jag har en liten lektion i morron i alla fall.
Nu ska jag se film och sen hoppa i duschen.

Bless

PS. de där med biljetterna, ett aprilskämt. Men har du nån till övers så tar jag gärna en :P

2 April: Våga vara beroende

När någon ger dig en klocka som du aldrig har på dig, har du egentligen aldrig tagit emot den. När någon kommer med en ide som du inte nappar på, har iden faktiskt aldrig blivit mottagen. När någon presenterar oss för en vän, men vi ignorerar honom eller henne, känner sig vännen inte väl mottagen.

Att ta emot är en konst. Det är att låta någon annan bli en del av ens liv. Det är att våga bli beroende av någon annan. Det kräver en inre frihet att säga: "Utan dig skulle jag inte vara den jag är." Att ta emot med hjärtat är alltså en gest av ödmjukhet och kärlek. Många människor har blivit djupt sårade därför att deras gåvor inte har tagits emot väl. Låt oss vara goda mottagare.

Första april

Den första april har alltid varit en skojjig dag. Jag har lurats lite jag med fast det inte riktigt var meningen. Men har dock inte ännu blivit de själv.
Idag har magsmärtorna fortrsatt som vanligt, ska sättas på en laktosfri diet för att se om det är de som är problemet. Idag klippte jag äntligen i mitt armanityg och oj va ont de gjorde när jag sen insåg att jag gjort fel. Men de gick fixa som tur var.
Satt uppe med min argumentation till riktigt sent igår och ändå vart den inte klar, opsidejsi. Men idag SKA den bli klar annars vet jag en som kommer bli ursinnig om hon inte redan är det förstås.
Kom nyss hem från tandläkarn, varit och fixa lite grejer och så.
Nu ska jag vila ett tag innan mamma kommer och sen ska jag försöka äta med min total bedövade mun.

Bless

Jo föresten, jag jag glömde säga en sak. Jag har fixa biljetter till en sverigematch i sommar. Ska änderligen få se Kim spela live. Vill du med så hör av dig, jag har ett par stycken.

1 April: Den vackra blygheten

Det är något vackert med blyghet, även om blyghet inte ses som en dygd i vår tid. Tvärtom, vi uppmanas att gå rakt på sak, se folk i ögonen, säga precis vad vi tycker och berätta om oss själva utan att rodna.

Men denna oblyga, öppenhjärtade, självutlämnande attityd blir snart tröttsam. Den påminner om träd utan skuggor. Blyga människor har långa skuggor, och i dem skyddar de en stor del av sin skönhet från inkräktarens blickar. Blyga människor påminner oss om livets mysterium, som inte så lätt kan förklaras eller uttryckas. De inbjuder oss till en vänskap där man respekterar varandra och till en ordlössamvaro i kärlek.

RSS 2.0