Jaaa...ohh

Åkte till Luleå idag för att köpa en bärbar dator som jag sett i tidningen, tänkte passa på nu innan dom tar slut. Och vad händer när vi kommer dit?? Jo dom hade inte datorn inne den skulle komma tidigast i slutet på nästa vecka.
Om man inte har vara inne varför ska man då annonsera ut den?? Och den fanns att titta på men inte att köpa, hur tänker dom idioterna?? och sen ska han sälja mig en annan dator som tydligen var bra den oxå. Då står han och talar om att den har lika stor hårdisk och en massa annat medans jag står brevid dataskärmen och ser att han ljuger om datorns storlek. Vad hade han tänkt?? Att jag skulle köpa den och sen när jag kommer hem se att den inte alls var så som han så. Jag blir såå förbannad när människor gör så. Jag ska nu kolla om den inte finns i Pite så kan jag åka dit nästa vecka. men jag ska då inte tillbakka dit den närmaste tilden iallafall och då får ni säga vad ni vill....
 

Norge

Jag har även hunnit åka till Norge under dessa dagar även detta inlägg väljer jag att korta ner en aning....
Bilen lämnade Älvsbyn kl 8:30 och styrde mot Tärnaby. I Arvidsjaur var vi tvunga att stanna och köpa åksjuke tabletter åt moi, för jag höll på att dö där bak. Väl framme i Tärnaby tog vi in väskorna i våran lägenhet, jag och julle hade eget rum. Vi åt och sen började JAg och Julle gå upp för Laxfjället. Vi tog skidbacken, de tyckte vi var smart. Det var något varmt så det tog tid att bestiga detta massiva berg. Väl uppe satt vi bara och titta på den vackra utsikten. Vi satt på en trapp till ett litet hus och trodde att vi var alldeles ensama när plötsligt dörren bakom oss öppnas... och ut kommer en gubbe med en massa sladdar. Han frågade om vi hade gått ända upp och sa att han brukade ta helikoptern... vi trodde att han skojja men efter ett tag dök de upp en helikopter. Ja snacka om lat. Dewt började regna och vi satte oss under en sten. det tog inte länge så klarnade de upp och vi bestämde oss för att börja gå nedåt. Vi tog vandringsleden denna gång och vårat val att ta skidbacken gör vi aldrig mer. Det var en så vacker resa ner ojoj. När vi kom till lägenheten satte vi oss framför tvn och slöa, senare på kvällen tog vi en dusch och basta. Sån lyx hade vi.

Nästkommande dag gick vi i fjällbotaniska trädgården och träffa plupp. Där hade dom oxå en stor kakbuffé som vi självklart var tvunga att testa. Sen åkte vi lift upp på ett fjäll men de blåste så kallt så det blev ingen lång vistelse där. Hemma i lägenheten igen gjorde vi som föregående kväll, basta, man måst ju passa på medans man har privat bastu.

Tredje dagen bar det av till norge. Viåkte hela dagen till vi kom fram till en by utanför narvik. Den stugan var inte i närheten av den lyx vi hade haft tidigare dagar. Den var inte ofräsh den var bara liten och trång.
Jag och Julle badade i en fjord och plocka snäckor.

Fjärde dagen åkte vi in till Narvik och gick på deras galleria. Sen åkte vi gondollift. Och där i resturangen såg vi norges första heting... trodde vi, när han öppnade mun hörde va att han var svensk. 

De sista dagarna var vi såå less och ville bara hem, vi var såå trötta på berg och fjordar. Vi kom hem sent den fjärde dagen. 


















Utsikt från Laxfjället


Kakbuffén




 


Rallarsvängen

Årets rallarsväng var lite av en besvikelse. Det var ju istort sett inga karuseller, och lotteristånden var det inte mycket mer av. Trota det hittade jag och Julle en lämplig karusell som vi bestämde oss för att åka. Vi satte oss och jag fick panik när ett par asfulla killar satte sig mitt emot oss. Karusellen startade och efter ett tag började killen framför/ovanför mig att se lite illamående ut och satte handen för mun spup i ett. Jag blev jättenervös, för om han skulle spy skulle allt hamna på mig eftersom att han i vissa lägen var rätt ovanför mig. Karusellen fortsatte och fortsatte vi trodde aldrig att den skulle ta slut. När den väl gjorde de mådde ingen av oss riktigt bra, kusinen våran som åkte med mådde så dåligt att han ville hem.

Följande dag bestämde vi oss för att åka den igen. Den här gången hade vi med oss moster och mamma och de visade sig att vara en dålig idé.  Jag åkte en "snurrkarusell" tätt efter de och det utläste ett otroligt illamående eftersom att jag är otroligt känslig för saker som snurrar. Den dagen slutade i att en del spydde.
Nästa år vet jag inte ens om det är värt att åka hem till ralarsvängen. Jag tror jag stannar i söder istället.



"Stardancer" Karusellen vi åkte

Årets trevliga semester

Nu ska jag skriva om vad jag har haft för mig under de veckor som jag inte har haft möjlighet att skriva. Jag tänkte göra de lite kortfattat så inte det blir för tröttsamt att läsa...
Den 9/7 kl. 18:00 bar det iväg till kallax flygplats för att ta flyget till arlanda. Väl där checkade vi in vårt bagage och gick upp till gaten, medans vi stod där hände något otroligt... Killen från älvsbymarknaden, han vid filmerna skulle åka med samma flyg som jag, ojoj. Jag tänkte att om han sätter sig bredvid mig på planet (jag hade en ledig plats bredvid mig) soå skulle jag ta kontakt, men tyvärr satte sig en ung tjej där istället så det blev inge av det och sen när vi steg av åkte han vidare till malmö eller nått (Jag måste vara bäst på att hitta killar så långt bort man kan komma). Vid arlanda stod Julle och Jesper och vänta på oss och jag fick en bamse kram av honom. Vi åkte hem och sen vart det inte så mycke mer den dagen.
 
De två följande dagarna följde jag med Julle på jobbet och hjälpte henne. Snacka om jobbit att jobba som mattant. När vi kom hem var vi helt slut.
På lördag bar det iväg till Furuvik. Jag och Julle åkte tåg med Jossan och tvillingarna medans dom andra tog bilen. Vi gick runt ett tag i djurparken eftersom tivolit inte öppnade förens två timmar senare. När vi hade ätit lunch orkade vi inte vänta längre så vi gick dit iallafall och ställde oss i kö. Vi åkte en jätterolig gre, den snurra och åkte åt sidorna som i en halvcirkel, det vart den vi åkte mest eftetrsom det var en heting som höll i spakarna. Lite senare åkte vi även spöktunneln, jag tyckte den var asläskig men tvillingarna bara skratta. Sen började de åska och alla maskiner stängdes av. Då åkte vi vidare till Gävle och Church Street för att äta middag, där möte vi upp nåra av Julles kompisar. Jag åt som vanligt breast of chicken, som ännu en heting tillagat. Det krylla av dom den dagen. Jag och Jossan delade också på en glass. Maten var som vanligt jättegod så vi gick därifrån mätta och belåtna. Somnade gött den kvällen :P

Under dom följande dagarna tog vi det rätt lugnt. Jag och Julle vart bjudna på en badtur och på Torsdagen åkte vi in till stan. (Uppsala). Vi gick runt i affärerna och shoppa sen gick vi för att hälsa på Robin på hans jobb på Caf'e Gospelhörnan. Efter det vart det ännu lite shopping och sen gick vi på bio. Narnia och prins Caspian. Den var otroligt sevärd. jag satt och grät hela tiden, vilket inte är ovanligt men ändå. De andra tycke däremot inte att den var så sorglig men igen gick därifrån besviken.

På fredag morgon kl. 04:10 bar det av hemåt. Kl 12 var vi i Skellefteå. Där hämtade vi mamma och åt lite mat. 2 timmar senare var vi hemma i Norbottens pärla igen.




 
          Breast of Chicken






















Caspian<3
                                  



Vedabron på högakusten

Tålamod

Nu har inte jag skrivit på flera veckor men det är bara för att jag har så mycket att göra hela tiden och för att vädret är för bra för att man ska sitta vid datorn. Men jag kommer att skriva jag lovar så ha bara tålamod så kommer det snart en massa inlägg om semestern till Österby och Norgevandringen. Tålamod är fiskarens bästa vän.

Rutten fisk??

Idag har jag för första gången på länge ätit surströmming, norrlands nationalrätt. Och det var inte så gott som jag väntade mig men vad gör det det var ju inte oätligt iallafall. Jag vet att det är många som rynkar på näsan vid ordet surströmming, rutten fisk kan de vara gott?  Men de e så otroligt gott. Jag vet att det kan vara otroligt svårt med tanke på lukten men åhh vad det är gott. Tunnbröd, gräddfil, potatis, lök åsså fisk åhh va gott. Ni som inte har provat borde testa, och bli inte avskräckt av lukten de smakar inte alls som de luktar. 
Imorron bär det av till Haparanda på IKEA men de får ni väl höra om mer imorrn.
Ses och  

v. 27

Jag vet att jag inte har skrivit på ett tag men det är inte för att det inte har hänt nå utan tvärt om, jag har haft fullt upp. Så nu skriver jag ner en sammanfattning om vad som hänt den senaste veckan. Det blir nog mitt längsta inlägg nånsin. XD
Jag har oxå fixat textfärgen eftersom jag fått en del klagomål :P


Tisdag:
 
Första dagen på den så kallade Älvsbymarknaden. Jag var där med min moster och vi gick runt vi kom fram till ett tält där man skulle få "healing" så dom fråga om vi hade ont någonstans och min moster svarade att hon hade ont i stort sett överallt så hon blev bedd att lägga sig på massagebordet som beståd av tre bockar och en bordsskiva med ett liggunderlag fastlimmat på. meaans hon fick sin healing stod jag lite utanför men de hjälpte inte för ändå kom de fram en massagesnubbe och började snacka och berätta vad man kunde göra för olika grejer för att bli av med olika besvär, han på ståd till och med att man kunde få en person nykter ginom att peka på en massa grejer haha. Sen skulle han då lära mig tekniken hur man healar så jag fick lära mig den och när vi sen skulle gå tog han fram en massa böcker som han sålde och ville att vi skulle köpa en och eftersom ingen av oss är bra på att säga nej gick vi därifrån med en bok, nog för att de var den billigaste kosta den ändå 50 spänn. Sen vart vi lite hungriga så vi sökte reda då lite mat. Tunnbrörulle med ishavsröa och gravad lax medn tyvärr var den slut så vi bestämmade att vi skulle ta de dagen efter istället.  


Onsdag:

Andra dagen på Älvsbymarknaden gick vi runt några varv till och moster och hennes sambo köpte varsitt par skorav en riktig skånepåg. Sen gick vi och köpte t-shirtar till min kusin och de tog tid han ville ha tröjer med svärord på och moster vägrade köpa dom medans dom två stod och bråka såg jag honom en kille i 20 årsåldern kanske som stod och sålde filmer, jag kommer tillbak till honom sen. När dom till slut hade kommit överens om två tröjor var de dax att åka till läkarstation med minst kussen. Det tog inte så länge och sen gick vi tillbak till marknaden för att köpa tunnbrörullarna. Dom var inte så goda som jag väntat mig men blev mätt på en halv sen gick vi till filmerna  stod där ettbra tag... men sen gick han för att köpa kaffe så då betalade jag mina tio filmer och vi for hem.


Torsdag: 

I torsdags var de typ 35 grader varmt så då hände de inte så mycke. Jag badade mest i mosters pool.


Fredags:

I fredags var det knallerdagen i Älvsbycentrum. Och lillkussen skulle spinga knalleloppet i Lomtjärn, det gick väldigt bra med tanke på att han hade feber. Sen gick vi till MIM dom hade asbilligt, plocka en probbfull kasse för 200/300 beroende på kassens storlek. Jag plocke en 200 kr kasse och iden var inte ens full. 8 plagg köpte jag så det blev inte alls dyrt. Sen gick vi mest omkring köpte inte så mycke. Joo jag köpte två ringar i äkta silver för 10 kr styck snacka om billigt. Vi var hungriga så vi köpte palt, den var något osalt men blev mätt iallafall. När vi kom hem till moster badade vi för även denna dag var det asvarmt. När varmen hade sjunkit något åkte vi till visträsk fram och åter. 


Lördag:

Var jag i Bäckboda i stor sett hela dagen. Där bjöds det på fika och mat, en jättegod laxgryta, jag har nog inte ätit så mycke på evigheter. Och till efterrätt vart det jordgubbar. mums

Idag:

Vaknade grymt sent vid halv 12 tror jag klockan var. Och då började jag packa för att se vad som ska tvättas och för att jag inte ska ta med mig för mycke grejer men de lär nog bli så iallafall... Resten av dagen vet jag inte vad jag ska göra kanske hämtar cykeln min far har fixa till mig eller drar till moster. Bi får se hur jag gör.

Bless U 


RSS 2.0