Kyrkan och Surströmming

Jag vet inte vad det är för fel på mig, varje dag den här veckan har jag vaknat strax före kl. 6 fast jag har kunnat sova till 10. Det är inte normalt:P
Idag bestämde jag mig för att fara till kyrkan, det var sol ute så jag klädde mig i capribyxor och tunika. Det skulle jag inte ha gjort, jag höll evigt på att blåsa bort och kallt var det. Tur att det är rätt nära till kyrkan. Mormor och morfar kom oxå dit. Det va en väldigt trevlig gudstjänst. Och nattvardsvinet var något godare än de i svenska kyrkan där jag brukar gå. Men jag tror att det va alkoholfritt och att det var därför. Mormor bjud mig på fika efteråt och det va trevligt. Sen skjutsa hon hem mig, tack och lov slapp jag gå hem i kylan. 
När jag kommit fortsatte jag att titta på en film som jag börjat se tidigare på morron i hopp om att somna om. Sen klädde jag på mig och cyklade till moster där jag vart satt i arbete att lägga upp gardiner haha. 
Senare ringde jag mamma för att meddela att moster skulle bjuda på surströmming (de var ju bara två dar sen sist) och vi åt och det var jättegott. Och vi satt ute, helt otroligt, det va ju över 20 grader varmt just då :D

 

Step up 2 "The streets"

Hade lite tid över igår morse så jag bestämde mig för att slå igång en film. Började lite lätt på Posidon men kände att det inte var min grej. Då började jag se på Step up 2, jag har sett den första och tyckte den var otrolig och den här filmen var lika underbar. Jag fastna för den direkt. Jag älskar dansfilmer och step up filmerna är helt klart mina favoriter. Ta er tid att se dom!!!!
Lite andra dansfilmer jag kan tipsa om är: Save the last dance (1&2), footloose, flashdance, dirty dancing (1&2) Take the lead.


Skolans första dag

Idag var det dax igen. Började andra ring på Hantverksprogrammet inriktning mode och design idag. Det var nog den mest ansträngande skoldagen jag varit med om. Jag steg upp 7:10 gjorde mig i ordning. Kl 8:10 steg jag på bussen var framme i Luleå 9:13 gick till smedjan för att möta Lovisa. Kl. 10:00 började skolan. Vi fick schema och en uppgift. Kl. 10:30 var skoldagen över.  Vi gick omkring på stan till 14:00 då jag åkte hem med bussen. Otroligt nog så gjorde jag inte av med mer än 100 spänn på hela dagen :P
När jag kom hem cyklade jag de fortaste jag kunde till min moster för att kola in glasskillen. Men olyckigt nog så har han slutat :*(

Edwin Berg

Detta är en kille som defenitivt kan bli något: Gillar du han så kan du beräta om han kanske till och med lägga ut han på din blogg? Hur som helst han vill ta sig ut i artistvärldern och jag vill hjälpa han. Det kanske du oxå vill??  

http://www.myspace.com/EDVINBERG

Grön gubbe

Visste ni att det finna en andlig mening med knapparna som man ska trycka på när amn går över gatan?? Det visste då inte jag. Här får ni en förklaring:

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article3062336.ab 

Bless U

Sakta ner

Jag såg på Sex and the city igår kväll och enligt dom så är det katastrof om man inte har en date på en vecka. För bara några dagar sen var jag likadan,
men då var det någon liten fågel som viska i mitt öra att:
Ta det lugnt, den rätta kommer när han kommer.
Och det har jag tänkt på en del och från och med nu ska jag inte tänka så mycket på att jag är singel och varit det ett väldigt bra tag.
Jag ska ta det lugnt och dyker det upp nån snart så gör det. Annars får jag vänta.
Det är inte hela världen (bara halva) :P

Nu är det färdigt!!

Nu har jag läst ut den sista, absolut sista av de sju Harry Potter böckerna. Jag har både skrattat och gråtigt och jag tycker att ni som fortfarande inte har läst någon av dessa böcker ska gå till närmaste bibbla och låna dom. Ni kommer inte att ångra er.


Kärleken

Love is always patient and kind
love is never jealous
love is not boastful or conceited,
it is never rude and never seeks its own advantage,
it does not take offense or store up grievances.
Love does not rejoice at wrongdoing,
but finds its joy in the truth.
It is always ready to make allowances,
to trust, to hope and to endure whatever comes.
Love never comes to an end.




Kärleken är tålmodig och god.
Kärleken är inte stridslysten,
inte skrytsam och inte uppblåst.
Den är inte utmanande, inte självisk,
den brusar inte upp, den vill inget något ont.
Den finner inte glädje i orätten,
men gläds med sanningen.
Allt bär den, allt tror den,
allt hoppas den, allt uthärdar den.
 
1 Kor 13:4-7

Jag älskar den här texten, några känner nog igen den från "A walk to remember"
och andra vet att det är en känd bibeltext som brukar användas på bröllop. 


KAC

Igår var jag på "skoterrace" i kanis.  Det var väl ett tiotal skotrar som tävlade uppför kanisberget. Och självklart var älvsbyns stolthet Världsmästaren i skotercross Emil Öhman med bland dom tävlande. Och självklart vann han oxå de tävlingar han valt att delta i.De var också crossare och fyrhjulingar som tävlade. KAC (kanis action center) skulle lägga ner sin versamhet i älvsbyn och därför visade dom upp cykling också, det var några killar som hoppade upp på jordhögar och gjorde volter och sånt.
Det var faktiskt riktigt kul att titta på och oj va mycke kort jag tog. Var på nått liknande för ett tag sen och jag hoppas att dom fortsätter att åka uppför kanis lite då och då för annars kommer det inte hända så mycket här i Älvsbyn. :P
Jag tänkte att jag skulle lägga upp några av dom kort jag tog...



  





Phelps

Jag hörde hans namn för första gången för bara några dagar sedan. Och han har redan blivit min favorit i detta OS. Michael Phelps. Simmare för USA. Har redan tagit 6 guld under detta OS och har 6 st sen tidigare, det gör honom till mästare. Ingen annan har tagit så många guld under OS. Han siktar på att ta det två resterande gulden oxå och om han klarar det blir han oxå den som har tagit flest guldmedaljer under ett och samma OS  Han liksom flyger fram i vattnet, jag har aldrig sett någon som varit så snabb. Han har inte bara vunnit varenda heat han tävlat i han har oxå klått världsrekordet på det flesta oxå. Jag kommer sitta som klistrad framför tv:n under de kommande finalerna. Och jag hoppas verkligen att han tar två guld till. Men det är ju klart, det kan ju inte vara så kul att lämna Peking med bara guldmedaljer...haha. Jag håller tummarna. Mina grannar kommer nog inte bli så glada på mig när jag sitter och skriker och hoppar framför tv:n. Jag håller oxå på hans lagkamrater. De har gjort väldigt bra ifrån sig men ingen klår honom. Good Luck Phelps.


Ensamt tyst

För första gången på flera månader så är jag ensam.
Julle har lämnat mig.
Jennifer har lämnat mig.
Jossan har lämnat mig.
Jakob har lämnat mig.
Jesper har lämnat mig.
Till och med min egen mamma har lämnat mig.
Snyft.
Nu sutter jag här i mig ensamhet och lyssnar på Harry Potter
oj va kul man kan ha...
  

Sjuka drömmar??

Alltså vad man kan drömma sjuka grejer. Jag brukar som många andra inte komma ihåg mina drömmar. Men just inatt/morse drömde jag något så sjukt att jag inte kan glömma det.

Det handlade om maffian, och inte vilken massia som helst det va de svenska landslaget i fotboll, helt sjukt jag vet. Julle var på besök i älvsbyn och vi hade hittat något som dom tydligen ville ha men som vi inte ville ge bort (jag tror det var nån karta av nått slag) och Då "attackera" dom (källström och elmander)  oss och vi slog tillbaka. Nu kommer den sjuka biten det låter jätte hemsk men så farligt var det inte. Vi slog elmander medvetslös jag slog Källström med en bricka i huvet så han blev som ett barn, haha. Vi lämnade Elmander där men jag kunde bara inte lämna källis där så vi tog med oss honom, han var ju ofarlig nu. Nu skulle vi fly (vi var vid järnvägsstationen och fajtades) vi var tvungna att ta oss över järnvägen för att komma till mormor(jag vet inte vad vi skulle göra där) men vi kunde inte ta den vanliga vägen för då skulle dom få tag på oss så vi tog en grym omväg men där skulle dom aldrig leta efter oss.
Vi gick då längs järnvägen en bra bit (jag var tvungen att hålla Kim i handen hela tiden så han inte skulle springa ut i gatan) tills vi kom fram till övergången men först igenom forum som tydligen var flyttat just till den platsen vid polar. Men när vi skulle gå över kom en av dom (en av dom som spelar bill och bull i pelle svanslös) ifatt oss och vi var tvungna att springa genom alla korridorer på forum. När vi sen hittade ut ur forum kom det ett tåg men vi kunde inte stanna eftersom han var bara några meter bakom oss så vi chansa och sprang över och vi hann. Men inte han bakom oss, han blev överkörd.
Då gick vi lugnt mot mormor och när vi kommit till Gamla alcatraz blev Kim "vuxen igen" men nu var han snäll, vill ni veta hur de sluta?? Det får ni inte haha.

Jag gillar inte väckarklockor...

Bra sjukt va??


Harry

Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig såg jag den, jag hade skjutit upp det länge nog nu.
Jag gick fram till den sista av de sju Harry Potter böckerna och tog fram den. Nu eller aldrig.
Jag la mig tillbaka i sängen och slog upp den. 783 sidor ojoj. Det blir tufft men de ska gå.

Innan skolstaren ska den vara utläst.
Jag hör av mig lite då och då om hur det går...


En liten kommertar

Idag när jag var på väg till min moster hände det något oväntat, Jag hade just gått över bomarna och såg en gammal kvinna närma sig, jag är inte den som brukar hälsa på folk så jag tittade som vanligt rättfram när kvinnan var vid min sida tittade jag försiktigt på henne.
- Men oj vad fina kläder du har idag, sa hon. Den lilla meningen fick hela mig att känna mig stolt. Ingen annan än släkt och vänner har sagt något sånt till mig förut.Jag tackade artigt.

Konstgt att en sån komentar kan göra en så glad. Tänk om fler människor kunde vara som hon. Då kankse självförtroendet hos fler skulle öka.

Jag beundrar verkligen den här kvinnan. Att människor ska vara så blyga eller rädda för att värkligen berätta sådana saker för varann.
Från och med nu ska jag berätta för mina nära och kära vad jag tycker. När jag har vant mig och känner mig trygg kanske jag avancerar mig och berättar för främlingar.
Men det kan nog ta ett tag men jag hoppas att det kommer att hända. Jag tror att jag kommer leva länge på de hon sa och jag hoppas att ni också tar till er av detta. Flera kommer att må bättre om vi bara vågar.

Igen...

Var i Piteå idag för att se Bodens egen Brolle åter igen. Jag kan som inte få nog av den pöjken.. Och den här gången var det bättre han spela i en hel timme och med i hans band var min gamla musiklärare PA värsta coolt. Det var bara jag och Jens som ides åka dit. Vi stod i en hel timma för att få autograf, helt otroligt jag vet men de var de värt.
Det vart inte världens längsta inlägg idag men de e ju iallafall nått. Imorrn bär det iväg till Piteå igen men inte för Brolles skull den här gången utan för att hämta min splitternya dator ojoj va kul, imorn kommer även kussarna till baka så det är glädjens dag. Jag har sakna Henfer såå mycke. 

Bless U 



Tänkte att jag skulle bjuda på en liten bild av våran snygga norrbottning!!

Äntligen

Åkte spontant till Pite idag, tänkte att eftersom dom var så otrevliga på elgiganten i Luleå så går jag in på samma affär i Pite och där var dom trevligare och talade sanning (vad jag vet). Och där var det nån snygging att kolla in. Så det slutade att jag köpte en dator, 5500 kosta den och den ett klar för start paket för 995 så det blev 6495:- sammamlagt. Inte de billigaste men den var bra och jag behövde inte betala hela summan själv. Mamma sponsra med 1500:-. Får leva på vatten och bröd i nåra månader nu men men.
Ska hämta den på måndag såå ohh va ja längtar.   


Rix FM festivalen

Rix fm festivalen 2008!! Vilken lyckad festival. Ramsells börjar däremot bli rätt tråkigt, man kom ju för att se artisterna inte för att lyssna på dom och ändå är de dem som spelar flest låtar. När äntligen artisterna började spela vart de genast bättre. Först Anders Johansson, han är kanske inte den bästa, men jag måste medge att han är rätt bra. Sen Nordman, ja diggar han jag vet int riktigt varför. Sen Alcazar, de var nog dem som var sämst live. Och sen kom Sonja Aldén och ojoj vad hon sjunger fint. Till sist men inte minst kom favoriten Brolle, ohh ja jag och Julle skrek ojoj. Han var asbra I löwe him. Efter honom var det hela slut.  

                 
                         


RSS 2.0