I´m moving on

Tro det eller ej men jag har flyttat hemifrån, är numera bosatt i uppland granne med Jennifer. Det tog bara två månader längre än planerat men nu är jag här. For i torsdags så varit här ett tag nu. I fredags rensade jag ogräs och stod i cafeet i kyrkan, i lördags var det seven eleven hemma hos Julia och igår var jag på gudstjänst och innebandy match senare  middag hos familjen Ek. Vi hade jättemysigt igår låg och pratade om allt och ingenting. Idag har jag haft min första arbetsdag.

Nu ska jag dras ner o'för att kolla om nån har kommit hem eller så ska jag bara lägga mig i sängen och vila, är helt slut.


Mitt livs gemål

En sång framförd av Charlotte Perrelli & Magnus Carlsson, underbar!!



Min är du

Din är jag

Självklart som ett andetag

Vår och vinter, sommar som höst

Vill jag se dig, höra din röst

Du min älskade

Var hos mig nu

Du mitt livs gemål

Du min älskade

Var hos mig nu

Du mitt livs gemål


Min är du

Din är jag

Självklart som ett andetag

Vår och vinter, sommar som höst

Vill jag se dig, höra din röst

Du min älskade

Var hos mig nu

Du mitt livs gemål


Spela cherubin

Häll upp ädelt vin

Doften av jasmin

Saga


Uti skogens sal

Hörs en näktergal

Aftonbrisen sval

Lyssna


Min är du

Din är jag

Självklart som ett andetag

Vår och vinter, sommar som höst

Du min älskade

Var hos mig nu

Du mitt livs gemål


Vår och vinter, sommar som höst

Vill jag se dig, höra din röst

Du min älskade

Var hos mig nu

Du mitt livs gemål


Du min älskade

Var hos mig nu

Du mitt livs gemål



Hasta la vista Norrland

Imorron lämnar jag norrland för varmare breddgrader, jag har packat som en tok i flera dagar men har ändå ingen koll på vad jag har med mig och vad jag glömt. Har typ miljoner saker kvar att göra, och jag är jättenervös, tänk om jag glömmer nått jätteviktigt eller att jag har planera helt fel. Det är mycke som snurrar runt i mitt huvud nu, har inte sovit ordentligt på hur länge som helst.

Nu måste jag hämta Ronja och skjutsa henne på operation.


Night on town

Alltså jag är så enormt sugen på en utekväll, känns som en evighet sen sist. Jag vill bara rocka loss på dansgolvet för en kväll och glömma alla beskymmer. Bara ha de gott med brudarna. Men det går ej för snart åker jag till södern och då blir de troligen inga utekvällar. Sen är jag ju världens tråkigaste när jag är ute så de är nog bra om jag håller mig i skinnet.


Första utekvällen i min historia, halloween och Lovisas 18 årsdag. En riktgt rolig och lyckad kväll.


Miss it



Låter lite hemskt men det är nästan så man saknar allt detta, att vid varje deadline så har man alla dessa mönsterkonstruktioner kvar att göra, att sitta över med sina vänner för att de ska bli klara. Miss those times and miss those girls!!


Män

Jag bad min bror om en liten tjänst eftersom jag var bortbjuden på middag ikväll. Att ta hand om tvätten så den inte surnar. Jag försökte förklara de så nogrannt som möjligt den första delen fatta han med hur man lägger in tvätten i maskinen och sen trycker på start, skulle däremot förklara att när tvätten är klar så måste man hänga tvätten från båda maskinerna inte bara från den man själv starta (starade en själv innan jag for) så när jag nu kom hem drygt 6 timmar senare så ligger "min" tvätt kvar, blöt och varm, nice. jaja de e sånt man får räkna med när man har män i huset. En tydlig punktlista ska jag fixa till nästa gång.


Åh it´s wintertime



Så här såg det ut när jag vaknade i torsdags och det har ännu inte försvunnit, nu är vintern här, fram med skotern. To bad att jag snart ska till varmare breddgrader i nåra månader.



Hurtigrutten

Oj vad man har blivit hurtig helt plötsligt, nu ska konditionen höjas ett snäpp. I Tisdags gick jag en halvmil, sprang kanske en tredjedel av den sträckan, sen for jag på gym senare på kvällen och stället för att åka bil hem så sprang jag. Iår gick jag en mil, EN MIL!!! Sprang hälften av den sträckan, resten gick jag med vikter. Tänkte göra en repris idag men vädret tillät inte riktigt de, marken var nämligen täckt med snö. har tvärr inga skor som passar för detta väder just nu så de får bli crosstrainern istället. Jag har en sån enorm energi, vill ut och springa hela tiden och ger inte upp, fattar inte vad de e med mig. Kanske för att ja faktiskt har kommit igång med träningen på riktigt och frigjort endorfiner, ingen aning men kul är de.




Molto bene

Molto bene=mycket bra på Italienska. Jag har nämnligen börjat förverkliga en dröm ja haft länge, att kunna Italienska. Pluggar in orden som bara den. Jag är uppe i nått uppsving, känner att jag kan göra allt, och på en gång. Idag när jag var på bibblan och lämnade tillbaka böcker ja låna i torsdags lånade jag några ytterligare, jag gick omkring hur länge som helst, gick igenom nästan varenda hylla. När jag var klar hade jag böcker om både de ena och de andra i famnen. Kom då på att man kanske ska försöka fokusera på enstaka saker i taget så jag lämnade tillbaka böckerna om massage och andra välmåndeböcker och lånade bara dom om självkänsla och dylikt.

På tal om självkänsla, i den förra boken jag lånade sa hon att man ska ställa sig framför spegeln och säga till sig själv, Du är bra, Du duger som du är, Du är underbar. Ja tänkte att de blir ju inte direkt några problem, men ack så fel jag hade. Jag kunde inte och började gråta, hur kunde jag stå och säga något som jag inte trodde på?? Efter en väldig tid klara jag de och de va så skönt, nu gör jag de flera gånger om dagen och jag hoppas att om jag berättar det nog många gånger så tror jag mig själv. Jag har även börjat skriva dagbok, inte en vanlig dagbok med alla misslyckanden i utan en bok om hur duktig jag varit och hur stolt jag ska vara över mig själv. Jag hoppas allt detta kommer funka för annars vet jag inte vad jag gör, men jag känner redan att jag mår lite bättre, men de kan bero på nått helt annat.

Hur som helst, nu ska jag fortsätta läsa.

Santificare=Bless


Nu ska det bli ett slut

varit på bibbla idag och lånat lite böcker, böcker om självkänsla och annat (får se om ni kommer på de). Nu ska det bli förändring, det är inte bara utsidan som ska få sig en omgång, nu ska det byggas självkänsla till 100%. Jag lånade bland annat en ljudbok av Mia Törnblom och i den så ber hon en att skriva en bok "braboken", där man ska skriva om vad man tycker om med sig själv och vad man är tacksam över. Jag tycker det låter som en jättebra idé och får se hur länge man orkar hålla på med de. men jag tror att om jag bara anstränger mig så kommer jag att böra må enormt mycke bättre. De får ta tid bara de hjälper så...

Jag lånade även en annan bok som kan hjälpa mig på ett helt annat plan och enligt den så tar det bara 6 veckor så vi får se vad som kommer hända med mig framöver. Om jag kommer förändras något, hoppas iallafall det.

Men om jag ska kunna förändras kan jag inte vara kvar i den här deprimerande miljön så beger mig snart neråt landet för en liten nystart. Vet än inte riktgt än, har en del ouppklarade saker att ta hand om innan.




XOXO Idaho

God Bless the broken road

En ofantligt fin låt enligt mig, den får en att inte ge upp. Jag vet att mycke i usa handlar om tro och att denna låt kanske handlar om något annat, men för mig har den så mycke mer betydelse.

Gud välsingnar vägen jag går på och visar mig vägen till honom. En väg man ofta kan vika av från, men alltid hittar tillbaka till för där finns den eviga lyckan, en lycka man inte hittar någon annanstans, en lycka som kan vara så stark att den blir svår att förstå.

Gud går alltid med dig även om du viker av, men han visar dig alltid tillbaka till den välsingnande vägen, han låter dig inte vandra runt i ovissheten. Jag vet att jag ibland kan vara frästad att vika av och har gjort det otaliga gånger men jag vet att han välkomnar mig med öppna armar när jag vänder
tillbaka.



Bless



Höstdepp

Nu är hösten här på allvar och med det kommer ofta tröttheten och nedstämdheten. De är då man ska tänka tillbaka på sommaren och allt galen man hitta på. Eller tänka tillbaka på tiden som bara flöt förbi, vårmässan, modevisningen och vännerna man kanske inte träffar lika ofta. Det är minnena som betyder, som gör en glad, som på minner en om att man inte är ensam.

Jag har också börjat träna och röra på mig mer för att fysiskt börja må bättre. Jag blev så less på att inte orka nått. Jag kollade upp min fysiska ålder och den var 17+, så ska det inte vara de är nästan dubbelt min ålder. Jag har också börjat äta mer och oftare för att för hoppningsvis kunna gå upp i vikt och trivas mer med mig själv.


 

Jag tänker inte låta den här hösten bli som alla andra då jag bara sitter inne eller ligger i sängen, nu är det förändring pågång!! Jag har ju oxå gjort lite förändring på bloggen, förändring överallt.


Bless

Remember

Gud håller sina löften, kärleksfull i allt han gör. Herren stödjer dem som vacklar, han rätar krökta ryggar. Herren är nära alla som ropar, alla som av hjärtat ropar till honom. Herren gör vad de fromma begär, han hör deras rop och räddar honom. Ps 145:13b-14, 18-19

Av längtan till dig

I en evighet levde jag som om du inte fanns
I alla drömmar var du ändå nära
så underbart nära
Och jag trodde jag fann dig
men du var någon annanstans
Varenda gång jag funnit nån
så såg jag att drömmen inte var sann 

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött 

Det var enkelt och vackert
du sa att du väntat mig
Jag kunde ana att det fanns en himmel
på jorden jag såg den
Och du bad mig att leva
mitt liv alltid nära dig
Jag följde dina steg och allt jag någonsin
drömt om fanns där för mig 

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött 

Det finns ingen som lockat
mitt hjärta så underbart
Med all din ömhet får du sorg och smärta
att sakta försvinna
Alla skuggor,
allt mörker som förr var så uppenbart
Det skingras, och tillsammans ser vi ljuset,
som stiger med solens fart 

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött 

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött

RSS 2.0