kl. 3 hos mig

Har städat mitt rum hela morron eftersom mormor och morfar kommer på middag i dag och mamma är helt hysterisk. Springer omkring hela tiden. Det blir exklusiv mat, tre rätters. Nån sorts sallad till förrätt, lax till huvudrätt och frukt i martini glas med cider.
Mamma har helt enkelt sett för mycke på halv 8 hos mig.
Efter middagen ska vi till moster ch slinga hennes hår och se på melodfestivalen.

Bless

All By Myself

Jag finner detta original bättre än Celine Dion trot eller ej. De är lite mer romatik över de hela ;X


Lov!!!

Änterligen är det efterlängtade sportlovet här. Som jag har längtat.
9 hela dagar utan skola.
9 hela dagar av sovmornar.
9 hela dagar av det jag vill göra.
9 hela underbara dagar allså.
Men tyvärr så måste jag göra lite skolarbete, men endast lite för är de lov så är det.



Mitt lov började för ungeför 3 timmar sen efter en hård dag av sömnad. Jag sydde och sydde men ändå han jag inte klart. Som tur är så har vi en dag till efter lovet på oss innan inlämning.



Men nu är jag fri som en fågel, eller inte riktigt, jag är fri som en plätta. Jag ligger stadigt i min säng med ryggsmärta som jag snart hoppas ska gå över.

Bless

Nytt i garderoben

De e vinterfestival i Älvsbyn denna vecka, nu hade turen kommit till affärerna att rea ut sina varor.


Jag köpte en "rockig" top på Helenas.

 


Och jag fick även tre par Trosor från SAIK


Konsert

Det enda jag hade i skolan idag var att se en konsert, Estetiska programmets tvåor. Jag är glad att jag bestämde mig för att gå på den. Den var jättebra, speciellt Einar som gjorde en perfekt clown. Tyvärr hann vi bara se halva eftersom pappa skulle komma och hämta mig. 


 

Dagens Outfit

Det var ett tag sen ni fick se min outfit så tänkte att jag skulle lägga upp en nu rå :P



Topp: Vero Moda
Jeans: Bik Bok
Skor: Duffy
Sjal: H&M
Solglasögon: H&M


Torsdag

Tänkte blogga lite innan skolan för en gångs skull. I dag är det torsdag och endast två dagar kvar till se stora välbehövda sportlovet.
Pappa kommer snart och hämtar mig för jag har lyxen att slippa bussen idag och åka med han till lule eftersom han ska till sjukhuset.
Har endast en lektion idag, eller ingen lektion egentiligen de e en konsert vi ska se som  estetarna har gjort. Sen kommer pappa och hämtar mig igen efter sitt besök på sunderbyn. Och då åker vi till dollar store för mitt godis förråd börjar bli tomt. Och jag ska på jula och handla till Anton.
Jag kommer hem tidigt idag alltså. Najs.

Bless

Danny

Idag för 23 år sedan föddes en liten pojke vid namn Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski men är kanske mer känd som Danny från Idol 2006 där han slutade på sjätte plats.
Grattis till denna snygging på hans speciella dag.


New Style

Nu har jag bytt tema på min blogg, valde lite vinter känsla över det hela eftersom vintern är som vackrast just nu. Hoppas ni gillar det.

Bless

Uttern

Idag had vi friluftsdag i skolan. Vi tjejer klassen valde att tillbringa vår dag vid uttern i stadsparken. En jättelik snöskulptur i form av en utter. Den är gjord så man kan åka ruschkana ner för dens rygg. Vi hade jättekul. Och det gick jättefort.



Efter några åk vart vi lite less och bestämde oss för att fika lite men de va lättare sagt än gjort. Jag tror vi gick runt hela lule innan vi valde att gå tillbaka till skolan och sitta på bänkarna där.






Söt Terese och Lovisa

När vi hade fikat klart gick vi och fortsatte på våra jackor. Jag hann riktigt mycke faktiskt. Om jag har tur så hinner jag klart på fredag.
När jag lessna på de gick jag och köpte en present till moster som snart fyller år. Riktigt stolt e jag faktiskt.
Jag var tvungen att prova den när kom hem för att kolla så den fungerade som den skulle. Jag berättar senare vad de e.
 
Bless

Creepii

Började nyss se på nån dokumentär om män som förälskade sig i bilar. Och då menar jag verkligen vart störtförälskade i dem. De "kelade" med dom hela tiden. Helt sjukt jag klarde inte av och se nå mer de vart bara för mycket.

Klockan kanske inte är såå mycket och jag får faktiskt sova enda till 7 imorron men jag är bara så trött så jag orkar inte hålla huvet uppe längre. Så somanr jag nu så kanske jag orkar vara trevlig imoron oxå. =)
Godnatt allesammans.

Bless


Simon och Jag

Jag har ju förut nämnt att jag druckit en milkshake vid namn Robin. Det var inte direkt någon höjdare så nu har jag gått vidare till Simon, en milkshake bestående av en chokladkula, mjukglass, lite honung, mjölk och massa chokladsås. De e så otroligt god asså.
Egentilgen så heter den bara chokladmilkshake men eftersom alla andra milkshakes på de där stället har riktiga namn så bestämde jag mig för att döpa den själv.
Den fick heta Simon eftersom det är ett namn som återkommer ganska många gånger i mitt liv och för det mesta så har det något bra att medföra :P



Simon och Jag på Blå Gåsen i Strand.

Bless

Feettisdaag

Idag är det fettisdag. Den enda dagen på året som man firar de feta, skojja bara.
Jag och mor min ska fira dagen men lite fläsk men istället för bruna bönor så blir det stuvade makaroner, man kanske kan he i lite soja så blir det väldigt likt bruna bönor.
Jag ska däremot inte trycka i mig någon semla, de blir nog nån typ an annan bakelse skulle jag tro.

Nu måste jag gå och möta mamma vid bussen men jag känner på mig att vi snart kommer höras igen.

Bless  

Bokrean

Bokrean startade i dag, och läslus som jag är så var jag självklart där. Hittade en massa fina böcker som jag funderade på. Men böcker har ju en väldig nackdel också, de e ju så otroligt tunga så bestämmde mig för att ta de en annan gång istället när jag inte måste bära omkring på dom så länge. 

 

Dagens utmaning!

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!



1. Vad heter du?: Ida
2. Ett ord på fyra bokstäver: Inte
3. Flicknamn: Isabelle
4. Pojknamn: Isak
5. Yrke: Inredare
6. Färg: Isblå
7. Klädesplagg: Inlägg
8. Mat: Indisk kyckling
9. Sak i badrummet: Ibumetinsalva
10. Plats/stad: Ishotellet i Jukkasjärvi
11. En orsak att vara sen: Ingen skjuts
12. Något man skriker: Idiot!!
13. Film: I see you.com
14. Något man dricker: Iste
15. Band: Il Divo
16. Djur: Igelkott
17. Gatunamn: Insjövägen
20. Sång: I wanna grow old with you



Nu utmanar jag:

Lovisa
Moster
Stina
Lisa
Emma


So little time, so much to do

Idag hade jag bara en enda liten lektion, idrott. Vi hade dans. Det va jättekul. Vi dansa foxtrott och vals. Efter danspasset på pasade Lovisa, Terese och jag på att basta. Sist jag basta var i Tärnaby med Julle där vi ahde bastu på rummet.
När vi kom tillbaka till skolan fortsatte vi på våra projekt. Jag och Terese hade sportjackan och Lovisa hade sin beställning att ta hand om.
Men jag hann inte mycke på de 3 timmar jag sydde. Men de berodde mycke på att maskinen bara gav upp och sluta och sy stygn. Nu har jag bara alla tre snölås, huvan och dragskor kvar. Och inte mycke till tid, efter sportlovet ska den vara inlämnad. Och endast en lektion. Så lite tid, så mycket att göra. 

Bless

Middag

Jag är alldeles för lat för att laga mat. Så håll mig till jag inte stå ut mer i hopp om att mor min skulle komma hem. Till slut var jag tvungen att ge upp. Var på ica tidigare för att göra en paj.
Gjorde en vanlig köttfärspaj utan bacon eftersom varenda ett paket var slut.
Den vart något kryddsvag. Men med lite beasås vat de faktiskt rätt gott. ocg nu har jag ju mat till imorron oxå.



ps. det är inte vin!! :S

Bless   

Vad ska man annars göra??

"Nu vill jag sova tills jag vaknar" - Från Sommarens sista sång / Peter Jöback

"Jag vill leva tills jag dör" - Bert

Bless  

No good

Tyvärr så har jag brutit mitt nyårslöfte att gå till kyrkan varje vecka. Men det är inte för att jag inte vill utan jag kan bara inte. Jag mår inte alls bra måste hålla mig hemma där det finns ett visst rum jag behöver en gång i kvarten.
Jag hoppas bara att det inte är nått allvarligt för jag har verkligen inte tid att vara hemma från skolan.

Bless

Melodifestivalen Del 3

Igårkväll gick den tredje deltävlingen av melodifestivalen i Leksand. Med artister som Velvet, E.M.D, Molly Sandén och fler.
Mina favoriter var E.M.D och Molly. Och det var de två bidragen som gick direkt till final. B.W.O och Nåra med ett riktigt konstigt namn gick till andra chansen. "Alla" ett grekiskt bidrag blev valt av juryn.

Nästa vecka är det dax för den sista deltävlingen och efter den har man sett alla bidrag. Då får vi se Sarah Dawn Finer och Agnes.



Sweet

Modern min åkte till skeå som sagt så jag vart hemma ensam = måste fixa min egen mat. Jag tycker inte om att laga mat till en person så oftast blir det att jag bara åter en massa slisk och sen börjar må riktgt dåligt. Så som tur var igår så bjud moster med mig på middag till brukte så jag fick lite iktigmat i mig iallafall.
Efter middagen åkte vi och övningskörde lite, i spårig snö på en väg som va lika smal som själva bilen. Och till råka på de så skulle jag vända. Det vart lite roligt, men inte för mig haha. Jag fick motorstopp HELA tiden och körde fast HELA tiden. Men jag klara det, I'm so proud of myself.
 
Bless  


Glory of Love

Hörde denna låt på let's dance igår och fastnade lite för den, detta är orginalet men jag tyckte personligen att hon som sjöng igår var snäppet bättre.


Lördag

Det vart inte så länge igår, vid 2 gav han upp men jag tror han kommer nog tillabka snart.
Jag vakna ny ss så det blir nog lunch direkt. Mamma åker snart till skeå så blir ensam i helgen. Men moster bjud mig på middag idag så just ikväll blir det kanske inte så ensamt.
Jag måste också skriva lite på min Gustav III uppgift. Och sen kanske jag ska städa lite.

Det har ju varit väldigt kallt på senaste tiden så det vart en riktig chock när jag såg på termometern imorse. 0 grader, jag trodde att den visade fel så jag gick ut på balkongen och det var faktiskt sant.

Nu ska jag gå titta vad vi har att äta så jag kan fixa lite lunch.

Bless

Kvart över ett

Hejsan svejsan, jag vet att klockan är mycket men jag tänkte att jag skulle skriva ett litet inlägg iallafall. Sitter uppe sen med anton för att hjälpa honom att sy en munktröja. De va hans ide och han fick den ganska sent ikväll. Han hade inget tyg och han fick int ta mer av mig så då tog han en gammal filt istället.
Men tyget räckte inte till hela konstuktionen så han får nöja sig med en lång tröja utan huva och ficka.
Han ides inte heller använda nått mönster och ville inte vara mesig för polarna så de hela vart lite svårt.
Men nu har dom farit hem till sig så nu kommer han krypande till sin syster om hjälp. kommer nog sitta här ett tag till skulle jag tro.
Men jag är astrött så jag skulle mycke hellre ligga i min säng, men vad gör man inte för familjen??

Bless U

Slut på slappandet

Hade en tidig dag idag så jag passade på att vila lite när jag kom hem så pass tidigt men nu är det slut på det. Ska ta tag i kultur och stilhistorie arbetet nu så jag inte är ute i sista minuten hela tiden. Den ska vara inne efter sportlovet men om jag gör den klar nu så för jag mer tid över till religionen som jag fortfarande inte vet nått om.
Nu ska jag till bibblan och försöka hitta böcker om Gustav III och för vål se om jag går förbi religionhyllan :P 

Ses på ett tag!

Bless 

Skorea

Igår när jag skulle gå till bussen genade genom strandgallerian. Jag tvärnitade vid synen av det snyggaste skorna jag någonsinn sett. Tyvärr så var jag redan stressad så jag hade inte tid att titta nogrannare.
Idag efter skolan gick vi tillbaka och jag prova dom och dom satt som gutna på mina fötter. Helt Wonderful.
Det var snygga, sköna och helt perfeta helt enkelt.



Är det inte riktiga "Idaskor"??
Dom ser lite rosa ut men jag kan intyga att dom e totalt orangea, vilket är den snyggaste färgen här på jorden :P

Cleanar

Igår när jag var på väg hem tvärnita bussen mitt i allt. Jag hoppa upp från sätet får att se vad som inträffat. Jag har aldrig sett något sånt fast jag är norrlänning. Framför bussen spinger ungeför 100 renar över vägen, helt otroligt och efter kommer två vallskotrar. Det e nått man inte ser varje dag.
Jag fumla efter kameran och tyvärr blev bilden inte den bästa och svartvitt.


Tandläkar'N

Besöket jag väntat på och fasat för  är nu över. Var hos käftis idag, jag fick sitta i väntrummet på övertid och må dåligt. Jag verklign hatar att gå till tandläkarn speciellt väntrummen och när jag väl kommer in så lugnar det ner sig lite.
En bit av min tandfixning hade mysteriskt försvunnit så jag måste tillbaka den första april för att fixa detta :(


Prison Break

I nätter har jag hört något utanför min dörr och legat skräckslagen och sömnlös. Jag har under flera års tid förargat mig på en viss person och för ett tag sen insåg jag att jag har lagt ner alldeles för mycket energi på detta och jag gav helt enkelt upp. Jag är fortfarande arg men orkar inte bry mig längre.
Mitt minskade motstånd gjorde mer skada än jag kunnat tro. Nu tror denne person att han kan komma när han vill och speciellt på nätterna, sent på nätterna. Och snart varenda natt.
Jag mår inte alls bra av detta, jag blir som förlamad på nätterna.
Och de värsta är att jag vet inte var jag ska ta vägen på mornarna. Jag känner mig som en fånge i mitt eget hem, det är jättejobbigt och det är ingen som skulle lyssna på mig om jag skulle ha några invändningar. De skulle bara säga att jag får anpassa mig. Men varför ska jag ligga sömnlös på nätterna för att han inte vill tillbringa sina nätter ensam?? De är jag som bor här, jag ska inte behöva anpassa mig hela tiden. Jag ska inte behöva känna mig som en fånge i mitt eget hem för att nån annan inte kan sova ensam. Jag vet inte vad jag ska göra längre.
Jag skulle så gärna vilja bryta mig ut, en riktig Prison Break!!


Religion

Nu har vi kommit till de stadiet i religionen att vi ska göra ett fördjupningsarbete. Jag har vetat om detta sen vi börja i höstas men ändå så har jag fortfarande inte kommit på något bra ämne så jag behöver all hjälp jag kan få.
Vet du något bra ämne som kan ge mig ett MVG???
Snälla hjälp mig!!!!

Bless U

Sovande morgon

Igår vart det som vanligt en riktigt skön sovmorron, jag vaknade av ett sms skickat av Lovisa. Ett riktigt bra sms om jag får säga de själv. Det stod att Teresa va sjuk och att svenskan var inställd idag. Vilket gjorde att jag fick sova till 8 ävren idag, så enomt skönt asså. Och inte nog med det, vi hade ingen datoriserad mönsterkonstryktion heller. Så tisdagen sóm normalt sätt brukar vara jätte långtråkig vart rätt så skön. Men vid slutet på dagen var jag rätt trött och slut i huvet.

Men nu är det tyvärr tillbaka att börja stiga upp halv sex igen. Men de e bara imorron och på fredag, på torsdag för jag sova enda till sju.


Melodifestivalen Del 2

I dag var den andra delfinalen i melodifestivalen och mina favoriter var H.E.A.T, måns och Cookies n'beans. Och de två förstnämnda gick direkt till final ;P Den sista gick tyvärr inte vidare men allt kan ju inte gå som man vill.

Slut

Nu är den snart slut, denna plågsamma dag som ska påminna en om hur otroligt ensam man är här i världen. Och det är ett år till nästa. Skönt. Jag har sagt varje år att jag inte ska var ensam men på något underligt sätt så blir det ändå på det viset. Så i år tänkte jag att jag bestämmer att nästa år så ska jag fira ensam så kanske det bli tvärt om :P

Grattis alla ni som har haft en otroligt underbar dag, jag vill inte förstöra den för er. Puss på er XD

Bless U

Valentine's Day

Idag är det alla hjärtans dag. En dag fylld av kärlek för många. En dag full av ensamhet för mig. Mamma åkte nyss till lule och kommer nog inte hem på ett tag. Så får lägenheten för mig själv. Får väl fira i min ensamhet med att kanske baka lite muffins i dagens tema. Eller ser på några romantiska filmer som visar hur jag hade kunnat fira om jag bara hade haft nån att fira med. 
Men jag önskar alla er som faktiskt har nån att fira med en riktigt bra alla hjärtans dag. 


Herre jag kommer till Dig

Herre jag kommer till Dig
precis som jag är
Trots att jag gjort Dig besviken
har Du mig kär
Förnya min tro
Bygg upp mitt hopp
Min längtan är

Att leva ett liv
som får Dig att le
att i min vardag
mitt liv till Dig ge
Utan Din nåd
vad vore jag då?
Jesus Du är ALLT


Å klantigare blir man

Jag måste ju vara höjden av klantighet. Har världens bula i pannan efter att krockat med ett elskåp på skolan. De vart en riktig smäll. Kände hur tårarna eldade inom mig. Sprang ut och hämta snö i en påse jag hade i fickan sen fick jag knyta fast den i pannan så jag såg ut som en tomte :P
De e andra bulan i år så klantigare kan man snart inte bli. Kommer att vara lite försiktigare i fortsättningen.



K4

Igår var jag med moster i Arvidsjaur för att titta på kussens innebandy. Innebandyn var på ett lite ovanligt ställe, inne på militärpmrådet K4. De fanns både bra och dåliga saker att vara där. Det bra var att de va en massa militärer där som man kunde titta på ;)
De dåliga var att de fanns så många militärer som titta på en. Man kunde inte gå ånstans utan att känna sig som en fånge. De fanns överallt.
Och man fick inte köra in med bilen på området så vi fick gå fram och tillbaka i den 20 gradiga kylan.

De förlora de två första matcherna men vann den sista. Kussen va riktigt duktig under den matchen.


Melodifestivalen Del 1

Del första deltävlingen av melodifestivalen gick av stapeln igår. Innan jag sett de hejja jag på Jonatan men efter att ha hört hans låt blev jag lite besviken. Jag tyckte bäst om Alcazar och vart glad att dom gick vidare.
Men hur kunde Shirley komma sist och Maries låt var ja jättebra varför gick inte hon vidare?? Men ännu mer otroligt måste ju vara att Ugglas faktiskt gick vidare, jag fattar inte hur svenska folket röstar egentligen. 

Nu börjar man ju bli lite orolig över att Måns kommer åka på nått nästa vecka.

 

Nätter med landslaget

Från och med igår natt till en obestämd framtid kommer jag att spendera mina nätter tillsammans med svenska fotbollslandslaget. Har köpt ett nytt påslakanset på jysk. Snyggt som få är det, och snyggare vart de när jag upptäckte att Kim Källström faktiskt är med på det haha.

Det är inte många tjejer som får denna nöjlighet :D


Lite väl kort dag kanske??

Vaknade som vanligt halv sex men faktiskt inte direkt så trött eftersom jag somnat riktigt tidigt igår. Fredagarna brukar bara innehålla en enda lektion och de känns såå kul att sitta över två timmar i en buss för endast 80 minuters lektion.
Och idag vart de ännu kortare. Kl. 9 var de meningen att vi skulle på föreläsning i aulan så jag och Terese gick från psykologin tidigare, men när vi kom upp var det låst och inte en människa syntes till. Så vi gick till den andra dörren och likadant där så vi gav upp och gick och sydde lite. Så den skoldagen vart inte speciellt lång.

Kom hem kvart i elva och gick och la mig.
Senare på eftermiddan gick jag ner till Ica för att handla lite nödvändiga grejer. Igår köpte jag 4 kexchoklad och var sugen på det även idag men hade bestämt mig för att spara dom pengarna i stället men va finns inte precis vid kassan om inte chokladen, jag kunde inte motstå frestelsen så köpte 4 till.
Har nu tillbringat kvällen framför datorn och sitter nu och tittar på let's dance, hejja Magnus!!!

Trodde att jag skulle spendera helgen i min ensamhet men har nu blivit bjuden på innebandycup i A-jaur.


Armani

I onsdags var en tygleverantör på skolan för att sälja lite tyger och läraren tyckte att vi skulle kolla in hans ulltyger eftersom när vi sytt klart jackan så ska vi börja med västen. Jag hitta ett så fint tyg och vilken kvalla sen de fanns bara en liten hake bara pytteliten. Och det var priset. 405 kr/m Inte de billigaste direkt men de va ju armani så vad kan man förvänta sig?? Och vet ni vad?? Jag köpte de, eller rättare sagt jag och Lovisa köpte tillsammans och delar på priset. 
Så nu kommer jag snart ha en armaniväst i min ägo, eller en Ichtus väst sydd med armanityg. Coolt. haha

Brand

Vid tiotiden igår kväll ringde telefonen och mamma skrek åt mig att titta ut genom fönstret. Himlen var alldeles orange av lågor. Lekenskolan brann!! Till en början såg det ut som om dom höll den under kontroll men så plötsligt tog hela skolan eld och lågorna var bara fler och fler. Jag och mamma satt känge och tittade på. Jag kunde inte somna riktigt. 
Det är så hemskt att se en skola försvinna på bara en natt. 
Var där i morse för att se hur det hade slutat. Taket hade fallit in på många ställen. Det finns i stort sett ingenting kvar. Stackars barn, allt deras arbete har bokstavligt talat gått upp i rök. Hoppas att det löser sig.

   




RSS 2.0