Norge

Jag har även hunnit åka till Norge under dessa dagar även detta inlägg väljer jag att korta ner en aning....
Bilen lämnade Älvsbyn kl 8:30 och styrde mot Tärnaby. I Arvidsjaur var vi tvunga att stanna och köpa åksjuke tabletter åt moi, för jag höll på att dö där bak. Väl framme i Tärnaby tog vi in väskorna i våran lägenhet, jag och julle hade eget rum. Vi åt och sen började JAg och Julle gå upp för Laxfjället. Vi tog skidbacken, de tyckte vi var smart. Det var något varmt så det tog tid att bestiga detta massiva berg. Väl uppe satt vi bara och titta på den vackra utsikten. Vi satt på en trapp till ett litet hus och trodde att vi var alldeles ensama när plötsligt dörren bakom oss öppnas... och ut kommer en gubbe med en massa sladdar. Han frågade om vi hade gått ända upp och sa att han brukade ta helikoptern... vi trodde att han skojja men efter ett tag dök de upp en helikopter. Ja snacka om lat. Dewt började regna och vi satte oss under en sten. det tog inte länge så klarnade de upp och vi bestämde oss för att börja gå nedåt. Vi tog vandringsleden denna gång och vårat val att ta skidbacken gör vi aldrig mer. Det var en så vacker resa ner ojoj. När vi kom till lägenheten satte vi oss framför tvn och slöa, senare på kvällen tog vi en dusch och basta. Sån lyx hade vi.

Nästkommande dag gick vi i fjällbotaniska trädgården och träffa plupp. Där hade dom oxå en stor kakbuffé som vi självklart var tvunga att testa. Sen åkte vi lift upp på ett fjäll men de blåste så kallt så det blev ingen lång vistelse där. Hemma i lägenheten igen gjorde vi som föregående kväll, basta, man måst ju passa på medans man har privat bastu.

Tredje dagen bar det av till norge. Viåkte hela dagen till vi kom fram till en by utanför narvik. Den stugan var inte i närheten av den lyx vi hade haft tidigare dagar. Den var inte ofräsh den var bara liten och trång.
Jag och Julle badade i en fjord och plocka snäckor.

Fjärde dagen åkte vi in till Narvik och gick på deras galleria. Sen åkte vi gondollift. Och där i resturangen såg vi norges första heting... trodde vi, när han öppnade mun hörde va att han var svensk. 

De sista dagarna var vi såå less och ville bara hem, vi var såå trötta på berg och fjordar. Vi kom hem sent den fjärde dagen. 


















Utsikt från Laxfjället


Kakbuffén




 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0